Bemutatkozás

– avagy kik is vagyunk mink?

A Mafigyelő

A Mafigyelő, szeretett Kék Újságunk története 1992-re nyúlik vissza: ebben az évben hívta életre a Magyar Fizikushallgatók Egyesülete akkori vezetősége azzal a céllal, hogy könyebbé tegyék a kapcsolattartást az egyesület tagjaival és a közeli külvilággal. Akkoriban még nem lapult ott minden fizikushallgató zsebében az okostelefon, így legkönnyebben a Mafigyelő hasábjairól értesülhettek a legfontosabb hírekről, az Elnökség döntéseiről, a programok időpontjairól.

Azóta nagyot fordult a világ: a blogok és a közösségi oldalak korát éljük, a kommunikáció gyökeres változáson esett át alig néhány év leforgása alatt. A Mafigyelő pedig folyamatosan igyekszik lépést tartani a korral: története során több dizájnváltáson esett keresztül, míg végül az internetre költözött, és elnyerte jelenlegi formáját.

A főszerkesztő

Tóth Petra Szandra – mafigyelo(a)mafihe.hu

foszerkTóth Petra vagyok, az ELTE fizika és földtudomány szakos hallgatója. Elsősorban az asztrofizika és a részecskefizika iránt érdeklődöm.
Mivel korábban az online médiában dolgoztam, úgy gondoltam, a Mafigyelő szerkesztőségének tagjaként tudnék legjobban hozzájárulni a Mafihe munkájához, így ellátogattam a szerkesztőségi nyílt napra – néhány héttel később pedig máris a főszerkesztői székben találtam magam.
Úgy gondolom, egy olyan folyóiratban, mint a Mafigyelő, rengeteg lehetőség rejlik. Szeretnék létrehozni egy olyan informatív és szórakoztató felületet, melyet örömmel és gyakran látogatnak az ország fizikushallgatói – ennek megvalósításához szívesen várom a jelentkezéseket a szerkesztőségbe, de a lelkes alkalmi cikkírók is bátran kereshetnek e-mailben, vagy személyesen a Mafihe iroda környékén.

A Magyar Fizikushallgatók Egyesületének online folyóirata