Jeges Tea Dávid Gyulával

A PHB a Jeges Tea névre keresztelt előadássorozatot Jeges Károly emlékére hívta életre, aki Pécsett negyed évszázadon át vezette a Fizika Tanszéket. A sorozat keretében az ország különböző pontjáról látnak vendégül előadókat. Az első előadásra november elején került sor, erről olvashattok alább egy rövid beszámolót Horváth Bálint tollából.

Kedves Olvasó!

Sokat gondolkodtam, miként írjam meg ezt a cikket. Szerettem volna, hogy a lehetõségeimhez mérten tudományos és mégis élvezetes lehessen a cikk, de hamar rá kellett jönnöm, hogy sajnos közel sem tudom visszaadni az élményt, amelynek részese lehettem. Így végül baráti és közvetlenül megszólító módon egy rövid értékelőt osztanék meg veled.

IMG_6727

2015. november 6-án részese lehettem a Jeges Tea eseménysorozat elsõ alkalommal terítékre kerülõ rendezvényének. Dr. Dávid Gyula, az ELTE Atomfizikai Tanszék adjunktusának prezentálásában hallgathattunk meg  Az Univerzum jövője címmel egy rendkívüli előadást. A tanár úrból sugárzó ismeret és felkészültség egy kiváló és élvezetes előadást eredményezett.

IMG_6729

Az ott-tartózkodó tetemes hallgatóság nevében állíthatom, hogy nemcsak az újdonságok vagy a remek poénok – melyek némi történelmi, tapasztalati, kulturális és szakismeretet igényeltek -, hanem az aktualitások is mind szórakoztatóvá, mind érdekessé tették azt a gyorsan elillanó két órát. Örülök, hogy ennyien megjelentünk, mivel ez azt is jelenti, hogy még sokan mások érdeklődnek a fizika érdekessége iránt, és Pécsen tudtak maradni péntek kora délután.

A remek szervezés elemeként kiemelném a finom teát, süteményeket, magának a lehetőségnek a biztosítását, az írásvetítőt, és még sok mindent írhatnék, de már így is túláradónak lehet érezni ezt a szummázott véleménynyilvánítást.

IMG_6732

A teljesség lehetőségének hiányában szeretném itt és most mindenkinek egyszerre megköszönni, hogy ilyen remekül tölthettem el némi időt… tehát mindenkinek köszönöm, aki bármilyen módon hozzájárult az eseményhez!

Tanulság: Nem baj! Mindenre lesz idõ!
Remélem legközelebb (is) találkozunk! 🙂