SzHB

A Mafihe Szegedi Helyi Bizottságának idei első gyűlését szeptember 3-án tartottuk meg, amely egyben tisztújítónk is volt. Moczok Márió a tavalyi évi elnöklése után átadta az elnöki posztot, így idén rám hárul a megtiszteltetés és a feladat, hogy a Szegedi Helyi Bizottságot mozgásban tartsam.

Az SzHB elöksége idén a következőképpen alakult:
Bors Noémi – elnök
Zuba Viktor – alelnök
Flach Fanni – titkár
Kövér Krisztina – gazdasági felelős
Soltész Attilát – sport- és rendezvényfelelős
Jász Ervin – honlapfelelős

Az új elnökség nem tétlenkedett, megszerveztük az SzHB hagyományos szeptemberi programjait: a „Ne ess pánikba csütörtököt” és a Gólyaavató szalonnasütést. Mindkét program nagy sikerrel zárult, az utóbbi évekhez mérten is kiemelkedő látogatottsággal és fergeteges hangulattal. A szalonnasütésen vendégünk volt Tóth Bence, a tavalyi év sportfelelőse, valamint segédje, Nagy István, akik látványos harcművészeti bemutatóval emelték az esemény színvonalát.

Ahogy eljött az október, sor került a félév első Teaházára is, vendégünk Dr. Kokavecz János, az SZTE TTIK Műszaki és Anyagtudományi Intézet tudományos munkatársa volt. Előadását a „Shell Eco-marathon versenyautó fizikája” címmel tartotta, de sok érdekes történetet hallhattunk nem csak a versenyről, hanem az előadó diákéveiről és pályafutásáról is.

A félévben sok egyéb program is megrendezésre kerül majd, többek között a Fizikus Szakest, amelynek tervezett időpontja november 5-e. A Szegedi Hétvége keretében szeretettel várjuk a többi Helyi Bizottságból érkezőket november 6-7-én, így a korán érkezők a szakestünkbe is belekóstolhatnak. A közeljövőben egy fizikus mozizás alkalmával megtudjuk, hogy Matt Damon hazajut-e a Marsról, később pedig egy FiCsón a csocsózási képességeiket mérhetik össze a fizikusok. Hogy a szakmai elfoglaltságok se maradjanak el, tervezünk a félévre még egy Teaházat, valamint új programként meghívjuk a fizikusokat egy társasjáték estre is.

A tanuláshoz mindenkinek kitartást és sok sikert kívánok, a programjainkra pedig egész évben szeretettel várunk mindenkit, aki egy kis kikapcsolódásra vágyik!

Bors Noémi
SzHB elnök