EHB

Idén rendhagyó módon a Mafihe ELTE Helyi Bizottsága még a Közgyűlés előtt megtartotta a saját tisztújító HB ülését. Az elnökség jelentős vérfrissítésen esett át, mindössze ketten maradtunk a tavalyi elnökségből.

Az elnökség tagjai:
Rozgonyi Kristóf – elnök
Berekméri Evelin – titkár
Vanó Lilla – programfelelős
Szánthó Lénárd Lajos – honlapfelelős
Német Anikó – pólófelelős
Cziráki Balázs – FÓKA koordinátor
Kovács Gábor – általános elnökségi tag
Rádai Ábris – általános elnökségi tag
Sveiczer András – általános elnökségi tag

Ezenkívül az elnökség munkáját lelkesen segíti Maróti János a CERN kirándulás főszervezőjeként. A Hallgatói Önkormányzattal való együttműködésben pedig Hegedüs Dávid, Fizika szakterületi koordinátor van az elnökség segítségére.
A főleg első- és másodévesekből álló elnökség lelkesen vetette bele magát az idei teendőkbe. Első programunk egy fiziqs activity volt, kellemes beszélgetéssel és sörözéssel egybekötve. A rendezvénynek a Hétker nevű vendéglátóipari egység adott otthont, ahová a jövőben is tervezünk több hasonló eseményt. A program sikerességét jól mutatja, hogy több mint 50 fő vett részt rajta.
Az elnökség megalakulásakor elhatározta, hogy feléleszt egy régi EHB-s programot, a Tea és kex-et. Ennek a lényege, hogy tea és keksz mellett a hallgatóknak lehetőséget biztosítunk, arra hogy egyetemünk egy-egy kiváló oktatójával kötetlen beszélgetést folytassanak. Ezt a programot a tavalyi tapasztalatok alapján idén az előadói körrel együtt tartottuk. Miután meghallagathattunk egy érdekes előadást a Bose-Einstein korrelációkról a nagyenergiás nehézionfizikában, Groma István intézetigazgatóval beszélgettünk.
Az elnökség tudja milyen fontos a sport, ezért idén is megszerveztük a tavaly nagy sikerű Fiziqus focit. Hat hallgatókból és egy oktatókból álló csapat jelentkezett, és játszott baráti hangulatú meccset az Eötvös József Collegium pályáján. A harciasabb kedvűeknek pedig lasertaget szerveztünk.
A félév második felére beindult a FÓKA is, több tárgyból is tartottunk korrepetálást, nem csak fizikushallgatóknak. Egy pólótervezői pályázatot is meghirdettünk, amire kreatív ötleteket várunk, hogy a fizikusok minél fiziqusabb pólókban lehessenek.
A félév során tervezünk még tartani egy Előadói Kört, természetesen a Tea és kex nevű programunkkal egybekötve. A meghívott oktatónk Vattay Gábor, a Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék vezetője. Továbbá a hagyományos Mikulás bulit is megtartjuk december 4-én.
Az új szemeszterben is szeretnénk megszervezni mind az új, mind a hagyományos programokat. Lesz TDK hétvége, Fiziqus foci, Tea és kex, valamint Fiziqus bulik. Az elnökség először szeretné megrendezni a Budapesti hétvégét, ahová a többi HB tagjait várjuk szeretettel. Továbbá tervezünk KFKI látogatást is a második félévre.
Az elnökség szívesen fogadja, az ötleteket, kéréseket, kérdéseket. Megújult honlapunkon pedig sok hasznos dolog mellett naprakész információk találhatóak az aktuális programokkal kapcsolatban!

Rozgonyi Kristóf, EHB elnök