DHB-DÖFI

Debrecenben – szokásunkhoz híven – eseménydús volt az elmúlt időszak. Október 16-án volt a Tisztújító közgyűlésünk, ahol sikeresen megválasztásra került az új elnökség. Gratulálunk nekik!

Az elnökség tagjai:
Piros Eszter – elnök
Pintér Dóra – titkár
Badankó Péter–gazdasági felelős
Herendi Borbála – programfelelős
Godó Bence – informatikai felelős
Tomán János – kommunikációért felelős elnökségi tag.

Október 17-én a Debreceni Egyetem Roadshow (országjáró egyetem népszerűsítés) új állomáshoz érkezett: ezúttal Karcagon tartottunk kísérleti bemutatót. Rögtön másnap az MTA Atomkiban megrendezett Science On Stage-Természettudományok a színpadon programon vettünk részt. Bár mi versenyen kívül szerepeltünk, sokan ránk akartak szavazni. 20-án a Szakmai napok keretében tartottunk előadást a DÖFI-ről és a Mafihéről az előadások végéig kitartó maroknyi hallgatónak.
Novemberben ismerkedős estet és csocsó bajnokságot szerveztünk a Fizikai Intézet hallgatóinak, 40 fő feletti részvételi aránnyal. 14-én Békéscsabán volt a Roadshow soros megállója, ahol a diákok sok-sok kísérletet láthattak. November 19-20-án az egyetem nyílt napján, a DEXPO-n segédkeztünk és szerveztünk egy kis teázás melletti beszélgetést az érdeklődő középiskolásoknak. Reméljük, minél többüket láthatjuk majd viszont jövőre a Fizikai Intézet falai közt. Rögtön 21-én a Fórum Debrecen bevásárlóközpontban tartott, a DE TTK-t népszerűsítő programon vettünk részt interaktív kísérleti bemutatóval. 28-án Miskolcon zárult a Roadshow, ahol az iskola igazgató külön kérte, hogy “a fizikusok mindenképp jöjjenek”. Nem okoztunk csalódást.
Decemberben idén másodjára szerveztük meg a Science Pub-ot: kísérleti bemutatót kocsmai környezetben. Sajnos mivel az egyesületi tagok mindegyike el volt havazva, nem tudtuk időben és érdemben hirdetni az eseményt, ezért viszonylag kevés néző jött el.
Egész félévben töretlenül folytatjuk az általános iskolásoknak, péntekenként tartott szakkört, immár két csoportnak az 5-6-7. osztályos korosztályból. A gyerekek nagyon élvezik, rólunk nem is beszélve. Az, hogy a szakkör szervezői (Herendi Bori, Szegedi Norbi, Pintér Dóri, Süttő Heni, Koós Dóri, jelenleg a távolból Tomán Jani és jómagam) szinte minden péntek estét az Intézetben töltenek, szerintem magáért beszél.

Reméljük, hogy a 2015-ös év legalább ilyen, ha nem még jobb lesz! Ugye mindenki készül már a tavaszi Vizes palackrakéta és repülő szerkezet versenyre?

Piros Eszter, DÖFI Egyesület elnök